NK Banaanvaren

Het is al jaren de grote, zomerse hit aan de Spaanse Costa Brava: banaanvaren. En nu is er een heus Nederlands Kampioenschap, dat dit jaar wederom wordt georganiseerd door Waterski- en wakeboardschool de Uitvliet. 

 

Wat begon als een grap, is uitgegroeid tot een serieuze wedstrijd, die in 2011 zijn derde editie ingaat. Niets dollen en een slalom, maar serieus aan de bak. Tijdens het NK moet je als team van acht man namelijk zoveel mogelijk punten scoren op vier onderdelen: slalomrun, rondje banaan (al varend van plaats wisselen), run op z’n kop (banaan omkeren en er zo snel mogelijk op klimmen) en een verrassingsronde. De beste vier teams plaatsen zich voor de finale, met als inzet een grote wisselbokaal.

 

Na afloop is er een groot feest met een barbecue en band.

 

Meedoen? Schrijf je dan in op www.nkbanaanvaren.nl.

 

Wil jij banaanvaren gewoon een keer uitproberen? Dat kan ook. Voor 10 euro per persoon zit je al op de banaan. Of probeer een van onze andere activiteiten.

U bevindt zich hier: NK Banaanvaren

NK Banaanvaren

Al sinds 2008 organiseren wij elke eerste zaterdag van September het Nederlands Kampioenschap Banaanvaren. Iedereen kan deelnemen, een onvergetelijke dag is gegarandeerd.

Weer in Appeltern